jdi na vlastní test/obsah stránky
Jako ochrana před šířením infekce přes žaludek do krve a dál do těla.Jako ochrana před samostrávením.Pro usnadnění tranzitu potravy směrem a dále do střev.
Jako ochrana před šířením infekce přes žaludek do krve a dál do těla.
Jako ochrana před samostrávením.
Pro usnadnění tranzitu potravy směrem a dále do střev.
Když se poškodí funkce parasympatického nerstva, které "je odpovědné" za citlivost žaludečních stěn.Když dojde k poškození ochrané vrstvy v žaludku např. vlivem nejrůznějších látek.Když bakterie zaútočí na žaludeční stěnu ve chvíli, kdy je např. oslabena imunita.
Když se poškodí funkce parasympatického nerstva, které "je odpovědné" za citlivost žaludečních stěn.
Když dojde k poškození ochrané vrstvy v žaludku např. vlivem nejrůznějších látek.
Když bakterie zaútočí na žaludeční stěnu ve chvíli, kdy je např. oslabena imunita.
Kolem půlnoci.Kolem 7. hodiny ranníKolem 6. - 7. hodiny večerní
Kolem půlnoci.
Kolem 7. hodiny ranní
Kolem 6. - 7. hodiny večerní
cca 500 gramůcca 130 gramůcca 300 gramů
cca 500 gramů
cca 130 gramů
cca 300 gramů
Tuky - ty se štěpí až v tlustém střevu.Sacharidy - ty se štěpí už v ústech.Bílkoviny - ty se štěpí až v tenkém střevu.
Tuky - ty se štěpí až v tlustém střevu.
Sacharidy - ty se štěpí už v ústech.
Bílkoviny - ty se štěpí až v tenkém střevu.
10 litrů.1,5 litru.6,5 litrů.
10 litrů.
1,5 litru.
6,5 litrů.
8 litrů.5 litrů.2 litry.
8 litrů.
5 litrů.
2 litry.
Aby se případná infekce nedostávala dále do těla.Aby nedocházelo k rozkladu některých vitamínů.Aby prostředí žaludku bylo stejné jako ve zbytku těla (které je také kyselého charakteru).
Aby se případná infekce nedostávala dále do těla.
Aby nedocházelo k rozkladu některých vitamínů.
Aby prostředí žaludku bylo stejné jako ve zbytku těla (které je také kyselého charakteru).
Nic. Toto slovo neexistuje.Napětí stěn žaludku a jejich adheze (přilnavost) k jeho obsahu.Samotný proces trávení dílčích složek potravy.
Nic. Toto slovo neexistuje.
Napětí stěn žaludku a jejich adheze (přilnavost) k jeho obsahu.
Samotný proces trávení dílčích složek potravy.
jdi nahoru, na obsah
Sex a vztahy (17)Ano/Ne (22)Zdraví (19)Ostatní (152)Vaše testy (180)Nezařazené (53)
Uživatelské jméno
Heslo