jdi na vlastní test/obsah stránky
Je na ní hodně rajčat a bylinek.V náplni jsou přesně 4 přísady, ani víc, ani míň.Těsto má uprostřed tloušťku 2 mm a pizza se dá po upečení ohnout, aniž by se zlomila.
Je na ní hodně rajčat a bylinek.
V náplni jsou přesně 4 přísady, ani víc, ani míň.
Těsto má uprostřed tloušťku 2 mm a pizza se dá po upečení ohnout, aniž by se zlomila.
kaviár Belugapérigordské lanýžebělokur skotský
kaviár Beluga
périgordské lanýže
bělokur skotský
Emmental a CamembertParmiggiano reggiano (pravý parmezán) a Roquefortžádné, novodobé hygienické předpisy to zakazují
Emmental a Camembert
Parmiggiano reggiano (pravý parmezán) a Roquefort
žádné, novodobé hygienické předpisy to zakazují
Francouzští výrobci stříbrného nádobí původně razili své značky na spodní stranu vidličky a ta se kladla hroty dolů, aby značka byla vidět.Používání vidličky propagovala v 16. století Kateřina Medicejská. Aby odvedla pozornost od masakru Bartolomějské noci, který naplánovala, poroučela klást vidličku hroty dolů, aby tak vyjádřila svou mírumilovnost.Ve Francii se vidlička neklade hroty dolů. Je to jen zvláštnost restaurantu v Hotelu de Crillon, který se tak chce odlišit.
Francouzští výrobci stříbrného nádobí původně razili své značky na spodní stranu vidličky a ta se kladla hroty dolů, aby značka byla vidět.
Používání vidličky propagovala v 16. století Kateřina Medicejská. Aby odvedla pozornost od masakru Bartolomějské noci, který naplánovala, poroučela klást vidličku hroty dolů, aby tak vyjádřila svou mírumilovnost.
Ve Francii se vidlička neklade hroty dolů. Je to jen zvláštnost restaurantu v Hotelu de Crillon, který se tak chce odlišit.
Angličané podávají sýr před dezertem, Francouzi po dezertu.Angličané podávají sýr po dezertu, Francouzi před dezertem.Angličané nepodávají sýr, Francouzi ano.
Angličané podávají sýr před dezertem, Francouzi po dezertu.
Angličané podávají sýr po dezertu, Francouzi před dezertem.
Angličané nepodávají sýr, Francouzi ano.
V 17. století podle posilujících, "restaurujících" polévek.V 18. století podle cukráren, které "restaurovaly" lidské síly a dobrou náladu.V 19. století podle politické epochy tzv. Restaurace (znovunastolení monarchie po napoleonských válkách). Politická revolta byla zakázána, lidé vybíjeli energii jídlem.
V 17. století podle posilujících, "restaurujících" polévek.
V 18. století podle cukráren, které "restaurovaly" lidské síly a dobrou náladu.
V 19. století podle politické epochy tzv. Restaurace (znovunastolení monarchie po napoleonských válkách). Politická revolta byla zakázána, lidé vybíjeli energii jídlem.
V Číně jsou oblíbenější nelakované jídelní hůlky, protože složení laku není vždy známo a některé přísady mohou škodit zdraví.V Číně se nepoužívá šlehačka.V Číně se v naprosté většině případů používá světlá sojová omáčka, ne tmavá, kterou známe z Evropy.
V Číně jsou oblíbenější nelakované jídelní hůlky, protože složení laku není vždy známo a některé přísady mohou škodit zdraví.
V Číně se nepoužívá šlehačka.
V Číně se v naprosté většině případů používá světlá sojová omáčka, ne tmavá, kterou známe z Evropy.
Hůlkami.Lžící.Třemi prsty pravé ruky.
Hůlkami.
Lžící.
Třemi prsty pravé ruky.
koňakčokoládukávu
koňak
čokoládu
kávu
Ano.Ne, "afternoon tea" se pořádá v běžných domácnostech, "high tea" jen v Buckinghamském paláci a v Balmoralu, spíš večer a jen dvakrát ročně.Ne, "afternoon tea" je klasický čaj o páté, který měl lidem původně pomoci vydržet do večeře, "high tea" je hlavní jídlo pro těžce pracující.
Ano.
Ne, "afternoon tea" se pořádá v běžných domácnostech, "high tea" jen v Buckinghamském paláci a v Balmoralu, spíš večer a jen dvakrát ročně.
Ne, "afternoon tea" je klasický čaj o páté, který měl lidem původně pomoci vydržet do večeře, "high tea" je hlavní jídlo pro těžce pracující.
jdi nahoru, na obsah
Sex a vztahy (17)Ano/Ne (22)Zdraví (19)Ostatní (152)Vaše testy (180)Nezařazené (53)
Citáty: Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo. [Dutourd Jean]
Uživatelské jméno
Heslo